Wann? | 02.10.2024 14:00 - 18:00 |
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Wo? | PER 10 0.013 Chemin du Musée 9 1700 Fribourg |
Vortragende | Scientific Program (EN)
14h00-14h10 - Introduction & quick presentation of the Food Center and its activities 14h10 - 14h35 – A «Tour d’Horizon » through the Science and Art of Coffee - Prof. Chahan Yeretzian, Coffee Excellence Center, ZHAW Institute of Chemistry and Biotechnology 14h35 - 15h00 – Sustainable Food Design: Unraveling Structural Secrets for Healthy Food Materials - Prof. Stefan Salentinig, Chemistry Department, University of Fribourg 15h00 - 15h30 - Coffee break 15h30 - 15h55 – Health Effects of Seafood versus Sea Pollution with Microplastics – Benefits and Risks - Prof. Jutta Dierkes, Center for Nutrition, University of Bergen, Norway 15h55 - 16h20 – How Food Affects our Minds: Exploring the Link Between Western Diet and Brain Signaling and Mental Health - Dr. Sharmili Edwin Thanarajah, Department for Psychiatry, Psychotherapy and Psychosomatics, University Hospital Frankfurt 16h20 - 16h30 - Closing remarks, end of the scientific part ____________________________________________________________________________________________ Partie officielle (FR/DE/EN) 17h00 – 17h10 – Mot de bienvenue par Sylvie Bonvin-Sansonnens, Conseillère d’Etat, Direction de la formation et des affaires culturelles (DFAC), Etat de Fribourg 17h10 – 17h30 – A propos du Food Research & Innovation Center – Prof. Katharina Fromm, rectrice de l’Université de Fribourg 17h30 – 17h50 – La Ville de Fribourg ; vitrine d’un écosystème modèle autour de l’alimentation / importance du lien entre la gastronomie, la science et la recherche – Thierry Steiert, Syndic de la Ville de Fribourg et Gil Vassaux, chef de secteur Marketing urbain, développement durable et projets, Ville de Fribourg 17h50 – 18h00 – Mot de la fin 18h00 – 20h00 – Apéro dinatoire « exploratoire » (par FudLäb) |
Kontakt | Food Center Besana Uwera Laura laura.besanauwera@unifr.ch |
Anmeldung | Please register until 25.09.2024! |
Agenda
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